2009. február 4., szerda

Bencsik Tamara menüje szerb ételekkel




Bencsik Tamara ízletes, szerb ételekkel kedveskedett a vendégeinek a Hal a tortán-ban




Menü:




Előétel:



Leves: Tárkonyos raguleves vaddisznóból







Főétel:

Pljeszkavica

Recept:

Hozzávalók:
1/2 kg sertés- és ~ vegyesen marhahús
3-4 fej vöröshagyma
3-4 ek ásványvíz

bors
olívaolaj

Elkészítés módja:
A megdarált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, az ásványvizet és az erõspaprikát, megsózzuk, megborsozzuk. Centi vastagságú lapos pogácsákat formálunk belőle, majd roston megsütjük. Sütés közben többször beecseteljük olivaolajjal. Hagymával tálaljuk.

Pljeskavica macedon módon: A durvára darált húst megsózzuk, megborsozzuk, majd behűtjük 2-3 órára. Ezután finom tárcsán átdaráljuk a hagymával együtt, majd jól eldolgozzuk, pogácsákat formálunk és kisütjük.


Georgi "pljeszkavicája" (vjesalica): Tarjaszeleteket megkenünk olivaolajjal, beborsozzuk és finomra vágott hagymával rétegelve a hűtőben érleljük. Másnap roston, mindkét oldalán, átfehéredésig sütjük. Apróra vágott lila hagymás ljutenicával (ajvárral), hagymás babsalátával és ropogós csemege uborkával, nomeg testes, de száraz vörösborral finom. A sertéstarja helyett nem megvetendő a báránykaraj sem.(Kiss Árpád és Juhász Georgi jóvoltából.)


Forrás: kifozde.hu



Göngyölt rántott szelet - feta sajt a rántott húsban és egy kis kovi ubi








Desszert:
Baklava

Seja o primeiro a comentar

Megjegyzés küldése

Mit főztek a sztárok a Hal a tortán-ban? ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO