2009. február 21., szombat

Váczi Gergő titka: követni a receptet!



Váczi Gergőnek barátja, a Sugarloaf gitárosa, Tóth Szabi segített a vacsora elkészítésében.

A wellington bélszín és a csoki szuflé nem a legegyszerűbb, de ha valaki követi a receptet, akkor olyan nagy baj nem érheti.” – mesélte Gergő.

Úgy látszik, hogy Gergő "recept követése" a titka, a jó vacsorának, hisz 19 pontot kapott vendégeitől, amivel ő lett a hét Sztár szakácsa!


Menüje:


Előétel: Zöldségleves helyett

Brokkolikrémleves

Recept:
Hozzávalók

1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb krumpli
40 dkg brokkoli (1 fej)
7 dl húsleves
1 dl tejszín

Kevés vajon megpirítom a hagymát, fokhagymát, majd rádobom a krumplit és a rózsáira szedett brokkolit. Felöntöm a húslevessel (alaplevet lehet csinálni kockából is), majd puhára főzöm a zöldségeket. Botmixerrel homogénné keverem, majd a tejszínnel lágyítok rajta.
Tippek, amivel lehet fogyasztani:
Lehet sajtot reszelni bele,
pirított fenyőmag
pirított kenyérkocka

Forrás: minimálna.blogspot.com




Főétel:

Wellington bélszín






Desszert:

Csoki szuflé vanília fagylalttal

Recept:

Csoki szuflé

Recept:

Hozzávalók:
12,5 dkg sütőmargarin
20 dkg csokoládé
4 tojás
12,5 dkg porcukor
max. 6 dkg liszt


Elkészítés: A margarint és a csokit serpenyőben, nagyon kis lángon megolvasztjuk, folyamatosan keverve. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd 4 tojás sárgáját egyenként belekeverünk. A porcukrot és a lisztet összekeverjük, és apránként az egészhez hozzáadjuk. Ha sikerült csomómentesre összekeverni, akkor óvatosan, habverővel belekeverjük a 4 tojás felvert fehérjét.

A szuflé-formácskákat kivajazzuk és becukrozzuk. A masszát háromnegyedig töltjük a formákba. Egy magas peremű tepsibe rakjuk a szuflékat, és annyi vizet öntünk alá, hogy a formák magasságának feléig érjen a víz. Az előmelegített sütő aljára helyezve a tepsit 15 percig sütjük 150 fokon. Közben a sütő ajtaját ne nyitogassuk. Azonnal szervírozzuk, akár saját sütőformájában.

Megjegyzés:
A franciák gyakorlatilag félig nyersen hagyják, tehát nem várják meg, amíg a teteje megszilárdul. Így az egész krémes jellegű lesz. Túlsütve nem jó. Fontos, hogy a belseje ne száraz legyen, hanem krémszerű.


Forrás: mindmegette.hu


Seja o primeiro a comentar

Megjegyzés küldése

Mit főztek a sztárok a Hal a tortán-ban? ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO