2009. február 12., csütörtök

Novák Heni menüje a "tisztaságmánia" jegyében



Novák Heni precíz vásárlásában és a vacsora elkészítésében is édesanyja segített, lehet ennek is köszönheti, hogy vendéglátásáért 18 pontot kapott társaitól




Menü:


Előétel:

Bruscetta tonhallal


Baconba tekert aszaltgyümölcs












Főétel:

Vadasan pácolt csirkehusi knédlivel

Galla Miklósnak rántott karfiol, rizzsel, párolt zöldséggel, bébi kukorica, tartár mártással

Knédli Recept:

Knédli hozzávalói
(Knedel hozzávalói)
0.5 kg rétes liszt
1 egész tojás
1 teáskanál só
1 kávéskanál cukor
1 dl tej (langyos)
1 dkg élesztő (friss)
víz (langyos)
1 evőkanál olaj


Knédli elkészítése
(Knedel elkészítése)
1. Futtassa fel az élesztőt a cukros tejben.
2. Dolgozza össze a hozzávalókat, annyi vízzel, hogy kemény, formálható tésztát kapjon.
3. Hagyja kelni lefedve egy órát.
4. Formáljon 3 rudat a tésztából és hagyja kelni 20 percig.
5. Egy knédlifőző lábosban (egy sima fazékba állítson bele egy micro rácsot) forraljon vizet.
6. Amikor már nagyon gőzölög tegye a rácsra az egyik knédlit (a micro rácsra tegyen egy kis darab sütőpapírt), fedje le úgy, hogy legyen helye megkelni és a gőz ne illanjon el, gőzölje 20-25 percig, de ne érjen a vízbe.
7. Vegye ki a gőzölőből, hagyja kicsit állni.
8. Szeletelje ferdén, vizes késsel.
9. Tálalja szaftos húsok köreteként, forrón.
10. A knédlit mindig gőz fölött melegítse újra!

Forrás: eurecipes.eu

A kész knédlit miután kivettük a főzőből olajjal megkenjük és fogpiszkálóval megszurkáljuk.


Desszert:

Sült fagyi

Galla Miklósnak gyümölcssaláta



Seja o primeiro a comentar

Megjegyzés küldése

Mit főztek a sztárok a Hal a tortán-ban? ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO