2009. április 9., csütörtök

Balázs Klári élete első húsvéti sonkáját főzte a Hal a tortánban



Balázs Klári gumikesztyűben fogott a vacsora elkészítéséhez, előtte egyik barátjától kért segítséget, és férje, Korda György is adott neki néhány tanácsot.
Vacsoráját 18 pontra értékelték a vendégek.




Menü:



Előétel:

Húsvéti sonka






Főétel:

Csirke pörkölt

Csirkepaprikás

Hozzávalók: 1 kg csirke, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 ek. édes paprika, só, bors, 2 dl tejföl, 1 ek. liszt, 2 ek. olaj

Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés módja: A csirkét megtisztítjuk, és darabokra vágjuk. A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát pedig összepréseljük. Olajban megpirítjuk a hagymát, beletesszük a húst, majd rászórjuk a fokhagymát, sót, borsot, így az egészet megpirítjuk. Közben a paradicsomot szeletekre vágjuk, és a zöldpaprikával együtt a húshoz adjuk. Pirospaprikát szórunk rá, kevés vizet adunk hozzá, és így pároljuk. A hússzeleteket kivesszük, és a zaftba öntjük a liszttel összekevert tejfölt. Addig kevergetjük, amíg besűrösödik, ekkor visszarakjuk a csirkét.


Desszert:

Madártej


Hozzávalók (4 személyre): 1,5 liter tej, 6 tojás, 15 dkg cukor, liszt, vanília, só

A tojásfehérjékből - 5 dkg cukorral - verjünk kemény habot. A tej felét forraljuk fel, majd a habból (egy evőkanállal) szaggassunk bele nagy galuskákat. Lassú tűzön főzzük, s ha félig már "megszilárdult", óvatosan fordítsuk át. Amikor kész, szedjük ki, és tegyük félre. Ezután öntsük hozzá a tejhez a másik felét is, tegyünk bele egy (2-3 darabra tört) rúd vaníliát, egy csipetnyi sót, majd forraljuk fel. A tojások sárgáját dolgozzuk el a maradék cukorral és egy teáskanálnyi liszttel. Néhány kanálnyi tej hozzáadásával hígítsuk fel ezt a keveréket, majd lassan csurgassuk a tejbe. Kevergetve főzzük, míg kissé be nem sűrűsödik. Akkor húzzuk félre (szedjük ki belőle a vaníliát), hagyjuk kihűlni, majd tegyük a tetejére a galuskákat, s a tálalásig jól hűtsük be.

Seja o primeiro a comentar

Megjegyzés küldése

Mit főztek a sztárok a Hal a tortán-ban? ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO