Puskás Peti menüje
Puskás Peti még nem tanult meg főzni, bár jó szándéka meg volt, hisz még telefonos segítséget is igénybevett, azonban menüje nem hozott nagy sikert számára.
A vendégek mindössze 13 pontra értékelték a vacsorát.
Menü:
Előétel: Tojáskrém
Tojáskrém friss bagettel
Hozzávalók: 5 tojás, 1 evőkanál kefir, 5 dkg vaj (vagy margarin), 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál mustár, 1 mokkáskanál currypor, 1 púpozott mokkáskanál só, 1 késhegynyi törött fekete bors.
Elkészítés: A megmosott tojásokat keményre főzzük, majd még melegen meghámozzuk, és egészen apróra összetörjük (vagy húsdarálón kétszer ledaráljuk, így valóban pépes lesz). A vajat a tejföllel és a mustárral habosra keverjük, hozzáadjuk a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát. A fűszerekkel tovább ízesítjük, végül a darált főtt tojást is hozzákeverjük. A krémet jól lehűtjük. Friss bagettel vagy pirítóssal fogyasztjuk.
Recept:
Tojáskrém by Cicaanya:
5-6 db főtt tojás, megpucolva és feldarabolva, 2 ek mustár, 2-3 ek puha vaj, 1 tk só és egy kis darált bors.
Egy keverőtálkába tesszük az alkatrészeket, és botmixerrel vagy robotgéppel pürésítjük. Ízesíthetjük egy kis piros paprikával, vagy zöld fűszerekkel, de simán is fincsi.
Forrás: maxkonyhaja.blogspot.com
Recept:
Wellington bélszín II.
Hozzávalók 4-5 személyre:
80 dkg tisztított bélszín
50 dkg vajastészta
6 dkg zsír
4 dkg vaj
20 dkg gomba
fél csomag petrezselyem
2 dkg hagyma
1,5 dkg zsemlemorzsa
1 db tojás
törött bors
só
5 dl madeira mártás (barnamártáshoz (spanyol mártás) adj madeira bort (vagy konyakot), s forrald össze)
Elkészítés: A bélszínt éles késsel megtisztítjuk a hártyájától, sózzuk, borsozzuk. Egy kis tepsiben a zsírt megforrósítjuk, beletesszük kiegyenesítve a bélszínt, és forró sütőben 10 percig sütjük (közben időnként fordítjuk). Utána tálra helyezzük, és hűvös helyre tesszük. A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Vajban sárgára pirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet meg a gombát, majd sózzuk, borsozzuk, és 3-4 percig pirítjuk. Hozzákeverjük a felvert tojást és a zsemlemorzsát, hagyjuk megkeményedni, és hűvös helyre állítjuk.
A kész vajastésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk. A kihűlt hús tetején egyenletesen szétkenjük a hideg gombapépet, és a pépes oldalával lefelé a tészta közepére helyezzük, ráhajtjuk a tészta egyik oldalát, azt bekenjük tojással, majd ráhajtjuk a tészta másik oldalát, s végül a végeken is behajtjuk. A beburkolt húst egy alacsony oldalú tepsibe tesszük úgy, hogy a gombapépes része felülre kerüljön. A fennmaradt tésztadarabkákat csíkokra vágjuk, és ezekkel díszítjük. A tetejét bekenjük tojással, és jó forró sütőben 20-25 percig sütjük, utána 20 percig langyos helyen állni hagyjuk. Tálalásnál éles késsel felszeleteljük, majd a szeleteket szép sorjában a tálra helyezzük, mellé kevés madeira mártást öntünk, és abból külön csészében is adunk hozzá.
Forrás: mindmegette.hu
Desszert: Rizses torta
Rizses torta
Hozzávalók: 1 liter tej, 1 csésze rizs, 4 egész tojás, 4-5 e.kanál cukor, 2 cs. vaníliás cukor, reszelt citrom héja, csipet só
Elkészítés: A megmosott rizst beleöntjük a tejbe, a csipet sóval, és tejberizst főzünk. (Nem szabad túlfőzni, mert a rizsszemek széttörnek.) Hűlni hagyjuk, közben lazán néha megkavarjuk. A 4 tojás sárgáját kikavarjuk cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, és óvatosan hozzákeverjük a tejberizshez. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és szintén hozzákeverjük a rizshez. Zsírozott, lisztezett tepsiben közepesen meleg sütőben megsütjük.
Recept: Epres rizstorta
Hozzávalók
500 ml tej
2 csomag vaniliás cukor
lereszelt citromhéj
1 csipet só
120 g rizs
2 tojás
4 evőkanál cukor
2 dl tejszín
6 lap zselatin
1 piskóta tortalap
500 g eper
Rövid leírás
Ezt a receptet mindig lehet variálni. Kitűnő málnával vagy más bogyós gyümölccsel, barackkal, sárgabarackkal.
Elkészítés:
A tejet a sóval, a vaníliás cukorral, a citomhéjjal felforralom.
A rizst beleszórom és kb. 35 percig főzöm, és lehűtöm.
A tojásoksat szétválasztom. A fehérjét felverem. A tojássárgáját 2 evőkanál cukorral habosra verjük, és a rizshez keverjük. A tejszínt is felverem, és beleforgatom. A tojásfehérjét szintén. A zselatint 5 percig hideg vízben áztatjuk, majd kis lángon felmelegítjük, és a rizshez keverjük. Kapcsos tortaformába helyezzük a piskótát és a fele rizses krémet rásimítjuk. Egy kicsit több mint a fele epret a krémre helyezzük. A maradék rizzsel befedjük. A hűtőbe hagyjuk megdermedni. Díszitjük cukorba mártott maradék eperrel.
Forrás: gazlap.hu
Seja o primeiro a comentar
Megjegyzés küldése