2009. április 10., péntek

Korda György körültekintően készült a vacsorával



Korda György egyedül vásárolt, de a főzést egyedül már nem merte elvállalni, hisz nem szokott főzni. Egy séf segítségét kérte, és így 18 pontot kapott az estjére vendégeitől.



Menü:




Előétel:

Libamáj majonézes krumplival





Főétel:

Joghurtos fokhagymás szűzérme vok zöldséggel







Vörösboros szarvaspörkölt áfonyával, krokettel

Szarvaspörkölt

Hozzávalók: 1 kg szarvascomb, 3–4 fej vöröshagyma, 2–3 zöldpaprika, 2 paradicsom, 5–6 gerezd fokhagyma, bors, só, 15 dkg pirospaprika, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg zsír, 2 dl vörösbor, 2 db babérlevél, chilipaprika és őrölt kömény.

Elkészítés: A kockákra vágott vöröshagymát megpirítjuk, s erre rátesszük a karikákra szelt zöldpaprikát és a paradicsomot, majd hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát és a felkockázott szarvashúst. Felöntjük 2 dl vízzel; sózzuk, borsozzuk, beletesszük a chilipaprikát és az őrölt köményt. 3/4 órai főzés után beletesszük az apró kockákra vágott füstölt szalonnát is, akárcsak a fokhagymát. Ezután hozzáöntjük a 2 dl vörösbort, s további 20 percig főzzük. A csípős szarvas-pörköltet főtt burgonyával kínáljuk.


Desszert:

Máglyarakás

Máglyarakás

Hozzávalók: kifli (vagy fonott kalács), 3 tojás, 3 ek. vaníliás cukor, 2 dl tej, kb. 2-3 db alma, ő.fahéj, mazsola, apróra vágott dió.

Elkészítés: A kifliket felkarikázzuk (a kalácsot feldaraboljuk). A tojások sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral, föleresztjük a tejjel. Beleforgatjuk a feldarabolt kiflikarikákat (vagy kalácsdarabokat). Vajjal kikent tepsibe öntjük, majd a tetejét rumban áztatott vékony almaszeletekkel rakjuk meg, és hintsük meg fahéjas cukorral, mazsolával és apróra vágott dióval. Sütőbe tesszük, és megsütjük. Amikor az alma már puha, kivéve a sütőből a 3 tojásfehérjéből cukorral habot verünk, baracklekvárt keverünk bele, és rárakjuk a massza tetejére. Visszahelyezzük az egészet a sütőbe, míg a hab kissé megbarnul. Tálaláskor kockákra vágjuk, adhatunk mellé még sodót vagy mártást is. (Készíthetjük úgy is, hogy az almát nem nyersen, vékony szeletekben rakjuk rá, hanem reszelve, kissé megpárolva, kinyomkodva.)

Forrás: tv2.hu

Seja o primeiro a comentar

Megjegyzés küldése

Mit főztek a sztárok a Hal a tortán-ban? ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO