Korda György körültekintően készült a vacsorával
Korda György egyedül vásárolt, de a főzést egyedül már nem merte elvállalni, hisz nem szokott főzni. Egy séf segítségét kérte, és így 18 pontot kapott az estjére vendégeitől.
Menü:
Libamáj majonézes krumplival
Főétel:
Joghurtos fokhagymás szűzérme vok zöldséggel
Vörösboros szarvaspörkölt áfonyával, krokettel
Szarvaspörkölt
Hozzávalók: 1 kg szarvascomb, 3–4 fej vöröshagyma, 2–3 zöldpaprika, 2 paradicsom, 5–6 gerezd fokhagyma, bors, só, 15 dkg pirospaprika, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg zsír, 2 dl vörösbor, 2 db babérlevél, chilipaprika és őrölt kömény.
Elkészítés: A kockákra vágott vöröshagymát megpirítjuk, s erre rátesszük a karikákra szelt zöldpaprikát és a paradicsomot, majd hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát és a felkockázott szarvashúst. Felöntjük 2 dl vízzel; sózzuk, borsozzuk, beletesszük a chilipaprikát és az őrölt köményt. 3/4 órai főzés után beletesszük az apró kockákra vágott füstölt szalonnát is, akárcsak a fokhagymát. Ezután hozzáöntjük a 2 dl vörösbort, s további 20 percig főzzük. A csípős szarvas-pörköltet főtt burgonyával kínáljuk.
Desszert:
Máglyarakás
Máglyarakás
Hozzávalók: kifli (vagy fonott kalács), 3 tojás, 3 ek. vaníliás cukor, 2 dl tej, kb. 2-3 db alma, ő.fahéj, mazsola, apróra vágott dió.
Elkészítés: A kifliket felkarikázzuk (a kalácsot feldaraboljuk). A tojások sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral, föleresztjük a tejjel. Beleforgatjuk a feldarabolt kiflikarikákat (vagy kalácsdarabokat). Vajjal kikent tepsibe öntjük, majd a tetejét rumban áztatott vékony almaszeletekkel rakjuk meg, és hintsük meg fahéjas cukorral, mazsolával és apróra vágott dióval. Sütőbe tesszük, és megsütjük. Amikor az alma már puha, kivéve a sütőből a 3 tojásfehérjéből cukorral habot verünk, baracklekvárt keverünk bele, és rárakjuk a massza tetejére. Visszahelyezzük az egészet a sütőbe, míg a hab kissé megbarnul. Tálaláskor kockákra vágjuk, adhatunk mellé még sodót vagy mártást is. (Készíthetjük úgy is, hogy az almát nem nyersen, vékony szeletekben rakjuk rá, hanem reszelve, kissé megpárolva, kinyomkodva.)
Forrás: tv2.hu
Seja o primeiro a comentar
Megjegyzés küldése