2009. április 2., csütörtök

Pártos Csilla bioegészséges revü-menüje a Hal a tortánban



Pártos Csilla bio-egészséges alapanyagokból készítette a vacsorát, melynek fogásait a család kedvenceiből állította össze. Az estjére 18 pontot kapott vendégeitől.



Menü:



Előétel:

Mézben sütkérező lángoló vackor, aranyforgáccsal, szárnyaló salátán (Flambírozott körte madársalátával és parmezánforgáccsal)

Hozzávalók 5 személyre:
5 körte
10 szelet prosutto
2 doboz madársaláta
1 dl olívaolaj és 1dl balzsamecet keveréke
20 dkg parmezán sajt
A megmosott, negyedekbe vágott körtét méz és konyak keverékével enyhén megöntözve flambírozzuk.
A megmosott madársalátát meglocsoljuk az olívaolaj és a balzsamecet keverékével majd parmezán forgácsokat szórunk a tetejére.



Főétel:

Kedélyborzoló mérges szárnyas tejben- vajban fürösztve, pikáns cukki körettel (Sajtos baconos pulyka)

Hozzávalók
személyenként 2 szelet pulykamell
20dkg bacon szalonna
fél kg trapista sajt
fél liter tejföl
fűszerek – élesztőmentes, bio fűszerkeverék, melynek összetevői: tengeri só, kukoricakeményítő, kurkuma, gyömbér, szerecsendió, bors és zöldfűszerek.

Elkészítés:
A húst miután megmostuk, leszedünk róla minden inat, hártyát. Enyhén átkloffoljuk, és befűszerezzük.
Teflon edényben vajon enyhén megsütjük, majd tűzálló tálban egy réteg bacon szalonnára helyezzük. A hús tetejére is teszünk egy réteg szalonnát, majd gazdagon meglocsoljuk tejföllel. A teflon edényben maradt vajat a tejföl tetejére öntjük.
Alufóliával lefedjük és 200 fokra melegített sütőbe helyezzük. Kb. 45 perc alatt puhára sütjük, majd a fóliát levéve a reszelt sajttal megszórjuk és azt a tetejére pirítjuk.
Jázminrizzsel, bébi cukkinivel és kakukkfű díszítéssel tálaljuk.

Bébi cukkini citromos-gyömbéres mártásban
Hozzávalók:
15 db bébi cukkini
fél póréhagyma
15 dkg friss gyömbérgyökér reszelve
1 citrom leve
1 narancs leve
5 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál barnacukor
2dl zöldégleves alap
Tegyük a bébi cukkinit 3-4 percre forrásban lévő vízbe, majd csöpögtessük le.
Pirítsuk a póréhagymát, a gyömbérreszeléket, szójaszósszal, cukorral és citrusok levével 2 percig majd öntsük fel a levesalappal és főzzük 3 percig.
Öntsük bele a bébi cukkinit és főzzük addig, amíg a leve lesűrűsödik.
Melegen tálaljuk.


Desszert

Édeni gyümölcsök piskótahajóban, trópusi folyamon (Epres barackos túrótorta)

Hozzávalók:
Tésztához
75g margarin
75g nádcukor
1 tasak vaniliás cukor
1 csipet só
2 tojás
125g fehér tönkölybúza liszt
1 csapott teáskanál sütőpor
fél pohár joghurt
A cukrot, vaniliáscukrot és egy csipet sót kikeverjük a margarinnal, majd a tojásokat egyenként belekeverjük.
A lisztet és a sütőport elvegyítjük, átszitáljuk és a joghurttal együtt belekeverjük a masszába.
A tésztát kikent és lisztezett gyümölcstorta-formába töltjük és 180 fokra melegített sütőbe helyezzük.
Kb.20-25 perc alatt készre sütjük.

Krém:
Fél kg túró
nádcukor ízlés szerinti mennyiségben
2 zacskó vaniliás cukor
1 citrom reszelt héja
Mindezt jól összekeverjük és rákenjük a már kihűlt tortaalapra.
Tetejét gazdagon díszítjük friss eper és őszíbarack szeletekkel.
Öntet: a tortaszelet mellé, díszítésként
2 narancs leve
1 grapefruit leve
3 evőkanál áfonyszörp
ízlés szerint barnacukor



Kábító dombocskák hófödte csúcson (Mákos muffin)

Hozzávalók:
3 egész tojás
1 joghurtos pohárnyi nádcukor
1 pohárnyi liszt
1 pohár darált mák
1 pohár joghurt (bio)
fél pohár semleges ízű olaj
1 tasak vaniliás cukor
1 tasak sütőpor
Mindezeket jól összekeverjük, muffinformába töltjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.(kb. fél óra)
Még melegen, hideg vanília fagyival tálaljuk.


Forrás: tv2.hu

Seja o primeiro a comentar

Megjegyzés küldése

Mit főztek a sztárok a Hal a tortán-ban? ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO