2009. április 4., szombat

Csisztu Zsuzsa indonéz ízekkel szált be a Hal a tortán e heti versenyébe



Zsusza indonéz ízekkel próbálta elvarázsolni a vendégeit. A különleges ízkombináció és az egész este hangulata elnyerte a vendégek tetszését, hisz a vacsorát 19 pontra értékelték.




Menü:




Előétel: Különleges tavaszi tekercs - csirke, tojás, krumpli, kókuszos panírban

marinált tintahal karika, tojás, fokhagyma, só, bors, citrom,

Tavaszi tekercs

Hozzávalók: 20 db fagyasztott tavaszi tekercs lap, 2,5 dkg üvegtészta, 5 db gomba, 3 zsenge sárgarépa, 3 újhagyma, 1 csokor snidling, 15 dkg főtt, tisztított garnéla, 2 evőkanál olaj, 1 liter olaj a sütéshez, 15 dkg darált sertéshús, 2 evőkanál szójaszósz, só, a kókuszos panírhoz: kókuszreszelék

Elkészítés:
Míg a tésztalapokat konyhakendővel letakarva olvasztjuk, először az üvegtésztát, majd a gombát meghámozzuk, felaprítjuk. Meghámozzuk a répát, víz alatt megmossuk, konyhakendővel áttöröljük, majd az újhagymával együtt vékonyan felcsíkozzuk. A snidlinget 1 cm-es darabokra felvágjuk. A garnélát és a gombát kis darabokra aprítjuk. Egy edényben felforrósítunk olajat, majd megpirítjuk benne a húst. Hozzáadjuk a répát, a gombát, a garnélát és az üvegtésztát, pár percig együtt pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a snidlinget. Kiterítjük a tésztalapokat, majd a közepére teszünk a töltelékből, majd az egyik oldalát felhajtjuk úgy, hogy félig fedje a tölteléket, majd oldalt behajtjuk. Végül a másik felét is felhajtjuk. Az olajat alaposan felforrósítjuk, majd 3-4 perc alatt készre sütjük, és kókuszreszelékbe forgatjuk.


Leves: Kukoricás csirkehúsleves édes bazsalikommal

Tetejére pirított hagyma

Kukoricás csirkehúsleves édes bazsalikommal

Hozzávalók 2 személyre: 2 szál újhagyma, 2 dkg Rama sütőmargarin vagy 1 evőkanál olaj, 20 dkg csirkemellfilé, 1 doboz kukoricakonzerv, 2 evőkanál liszt, 1 zöldségleveskocka, só, őrölt bors, 1 dl tejszín, fél csokor petrezselyem, édes bazsalikom

Elkészítés:
A felkarikázott újhagymát a margarinon megpároljuk. A kis kockákra vágott csirkehúst rádobjuk. és fehéredésig sütjük. A lecsepegtetett kukoricát beleszórjuk, és együtt pirítjuk, amíg a hús megpuhul. A liszttel meghintjük, a leveskockát rámorzsoljuk, majd 6 dl vízzel és a kukorica levével felengedjük. Jól összeforraljuk, sóval, borssal fűszerezzük. A tejszínnel krémesítjük, majd apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.



Főétel: Egy kis csirke nyárson, egy kis marha, tengergyümölcsei,

Színes zöldségek, többféle hús: marha, csirke, tenger gyümölcsei, sült tésztával

Alapanyagok: vegyes zöldségek (amiket wok-ban készítünk el – hagyma, sárgarépa, kínai retek, hüvelyes borsó, bambusz rügy, paprika, cukkini…stb.), 2 db csirkemell, 30 dkg marha hús, tenger gyümölcsei (tintahal, polip, kagyló), wok fűszerkeverék, só, bors, olaj, szója szósz (aki szereti), spagetti tészta

Elkészítés:
A felszeletelt hagymát a forró olajba teszem a wok-ba. Először a marha húst kezdem el sütni, majd 5-10 perc sütés után a szeletelt csirkemelleket is hozzá adom. Sóval, kevés borssal ízesítem, majd hozzáadjuk a zöldségeket is, és folyamatos kevergetés, és wok rázogatás mellett megsütjük így együtt az alapanyagokat. Mielőtt elkészülne, hozzá tesszük a megfőtt tésztánkat, és szója szószt öntünk hozzá (aki szereti, de szósz nélkül is nagyon finom tud lenni az étel) majd összekeverjük. 8-10 percig még sütjük az alapanyagokat a forró wok-ban a tésztával együtt. Frissen, melegen tálaljuk.


Desszert: Tápióka gyönygszemek kókuszos mártásban

Tápióka gyöngy megfőzve, jackfruit, kókusz mártás

Tápióka gyöngyszemek kókuszos mártásban

Hozzávalók: tápióka gyöngyszemek, cukor, fahéj, kókuszreszelék, tojás, rizstej, kukorica liszt, méz

Tápiókapuding recept:

Egy liter tejet felforralunk, egy marék (kb. 10-12 dkg) tápiókagyöngyöt hideg vízben tíz percre beáztatunk. A felforrt tejben 3 evőkanál cukrot elkeverünk, a leszűrt tápiókagyöngyöt hozzáadjuk, 5 percig főzzük, majd formákba öntjük és kihűtjük. Gazdagíthatjuk őrölt fahéjjal, vaníliával, kókusszal, apróra vágott gyümölccsel, tojás sárga hozzáadásával. A kihűlt pudingot a formából kiborítjuk, kókuszos mártással, kakaóval, csokoládékrémmel, vagy gyümölcssalátával kínáljuk.

Kókuszos mártás:
A rizstej 3/4 részét felforraljuk, és állandó keverés mellett hozzáöntjük az előzőleg csomómentesre kevert kukoricalisztet, mézet, kókusz reszeléket. A krémet felfőzzük, és lehűtjük, ha nagyon sűrű lenne, kevés rizstejjel hígítjuk.

Seja o primeiro a comentar

Megjegyzés küldése

Mit főztek a sztárok a Hal a tortán-ban? ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO