2009. április 2., csütörtök

Kentaur különleges vámpír vacsorája


Kentaur vámpír vacsorát készített. Vendégeinek tetszett a kivitelezés és ízletesnek is találták az ételeket. Kentaur megkapta a maximális 20pontot vacsorájára




Menü:


Előétel: Gaspacho - Paradicsom és uborka vére tejfellel és jó fokhagymával keverve garnélarák testével vegyitve hidegen

Recept:
Andalúz gaspacho recept

Hozzávalók 6 személyre:
Fél kg paradicsom,
negyed kiló uborka,
három nagyobb (lehetõleg színes) zöldpaprika,
két fej hagyma,
két gerezd fokhagyma,
két kemény tojás,
két szelet szendvicskenyér,
6 db fekete olajbogyó,
0,4 dl ecet,
2,5 dl erős szárnyasleves,
1,5 dl (olíva)olaj,
késhegynyi paprika,
só,
bors.

Elkészítés:

A meghámozott, kimagozott paradicsomot, a meghámozott uborkát, fele paprikát, egyik hagymát, a fokhagymát apróra vágjuk.
Megsózzuk, borsozzuk, hozzákeverünk 1,2 dl olajat, 2 órát szobahõmérsékleten pácoljuk. A felforrósított levesbe belekeverjük az ecetet. A kenyérszeleteket egy pillanatra belemártjuk, majd felkockázzuk és a maradék olajon megpirítjuk, majd a pácolt zöldséggel együtt a levesbe keverjük, és az egészet összeturmixoljuk. A kész levest, alaposan behûtjük. A maradék paprikát és hagymát szintén felaprítjuk, a meghámozott tojásokat cikkekre vágjuk, az olajbogyóval együtt külön tálra rendezve kínáljuk a leves mellé.

Forrás: finomreceptek.hu



Főétel: Staek

Bélszín angolosan

Elkészítés: A jó állott bélszínt teljesen megtisztítjuk hártyáitól, tálba tesszük, megkenjük mustárral, törött borssal, és olajat öntünk rá. Így hagyjuk pár órán át állni, majd közvetlenül sütés előtt megsózzuk. Tepsiben zsírt vagy olajat forrósítunk, és beletesszük a bélszínt. Nagy tűzön minden oldalát 5-5 percig sütjük, Végül forró sütőben még 20 percig sütjük tovább. Közben kétszer-háromszor meglocsoljuk, és megforgatjuk. Ha nagyon vastag a bélszín, 30 percig is süthetjük, de tovább nem szabad, mert teljesen átsül, és nem lesz belül véres. Tócsnival, és salátával kínáljuk.

Tócsni alaprecept

Hozzávalók: 1 kg krumpli, 2 tojás, 2-3 evőkanál liszt, olaj.

Elkészítés: A krumplit hámozzuk, lereszeljük. Ehhez adjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Serpenyőben olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajba tesszük, a kanál hátával lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb. 5-5 percig szép aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Forrón tálaljuk, mert csak így finom igazán. Megkenhetjük fokhagymával, vagy adhatunk mellé tejfölt, vagy akár mindkettőt.



Desszert: Creme brule

Recept:


Hagyományos francia édesség a vaníliapuding, tetején karamell réteggel. Bár igazán különleges desszert, közel sem olyan bonyolult az elkészítése, mint amilyennek elsőre tűnik.

Hozzávalók:
5 db tojássárgája, 10 dkg cukor (+extra a tetejére), féldecinyi tej, 5 dl tejszín, 2 db vaníliarúd

Elkészítése:
Tegyük a tojások sárgáját egy keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot, a vanília kikapart belsejét, a tejet és a tejszínt. Keverjük jól össze, hogy a cukor elolvadjon, majd töltsük teás csészékbe, vagy pudingformákba.

Helyezzük vízzel feltöltött tepsibe, tegyük előmelegített sütőbe, és 140-150 fokon 30-35 percig gőzöljük. Ha elkészült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a tepsiben kihűlni.
Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét bőven kristálycukorral, majd tegyük vissza a grillsütőbe. Pár perc alatt olvasszuk rá a cukrot.

Igazi ínyencek levendulás barackkompótot is készíthetnek mellé.


Forrás: noilapozo.hu



Seja o primeiro a comentar

Megjegyzés küldése

Mit főztek a sztárok a Hal a tortán-ban? ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO