Balogh Gábor főzés közben is az egészséget tartja szem előtt
Balogh Gábor nem törődött Joshi Bharat vegetarizmusával, nem készített neki külön menüt, vacsoráját 17 pontra értékelték a vendégek
Menü:
Előétel: Gombaleves - csiperke, és vargánya, kevés szarvasgomba
Recept:
Tejszínes gombaleves
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg gomba
10 dkg hagyma
5 dkg vaj
2 dl tejszín
4 dl húsleves
ízlés szerint só, fehér bors, petrezselyem zöldje, galuska
Elkészítés: A vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a szeletelt gombát, amit szintén megpirítunk, megszórjuk liszttel, majd felengedjük a húslevessel, és a tejszínnel felforraljuk. Sóval, fehér borssal és petrezselyem zöldjével ízesítjük. Ha tartalmasabb levest szeretnénk készíteni, akkor galuskát is tehetünk bele.
Forrás: mindmegette.hu
Főétel: Húsos zöldséges ragu burgonyapürével
Gábor sok és sokféle hagymával kezdte
Recept:
Zöldséges-húsos ragu
Hozzávalók:
40 dkg sovány hús
25 dkg burgonya
15 dkg sampinyon gomba
1 nagy sárgarépa
1 húsos pirospaprika
1 húsos zöldpaprika
10 dkg brokkoli
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
0,5 dl olaj
só
bors
szójaszósz
esetleg erőspaprika
Elkészítése:
A hagymát karikákra szeljük, és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a csíkokra szeletelt húst, a zúzott fokhagymát, és borsozzuk. A húst meg kell pirítani, és mikor levet ereszt, lefedjük, dinszteljük, míg puha lesz. Időközben a zöldségeket csíkokra szeleteljük. A húshoz legelőször a répát adjuk, mikor félig megpuhult, hozzátesszük a paprikát, és a végén a brokkolit, a gombát, és dinszteljük együtt még pár percig. A burgonyát szintén csíkokra vágjuk és megsütjük a megmaradt vajon és olajon. Mikor elkészült, összekeverjük a húsraguval, és még egyet rottyantunk rajta, hogy a burgonya magába szívja a szaftot. Ízlés szerint szójaszósszal vagy egy kis erőspaprikával pikánsabbá tehetjük.
Forrás: hazipatika.com
Desszert: Mákosguba vanília öntettel
Recept:
Mákosguba
Hozzávalók:
10 kifli
1 l tej
50 dkg mák (darált)
porcukor
vaníliás cukor
cukor
mazsola
reszelt citromhéj
Elkészítés: A kifliket felkarikázom, beáztatom 1 l vaníliás cukros tejbe.
A mákot porcukorral elkeverem, belerétegzem kivajazott jénaiba: alul kifli, rá porcukros mák, citromhéj ráreszel, mazsolával megszór. Majd ezt ismétlem, amíg megtelik a jénai. A tetejére nem kerül se citromhéj, se mazsola.
Forrás: mindmegette.hu
Seja o primeiro a comentar
Megjegyzés küldése