2009. március 27., péntek

Kállai Ildikó gondosan készített vacsorája nem igazán nyerte el a vendégek tetszését



Kállai Ildikó fantasztikus vacsorával készül.
Nagyon ügyel a tisztaságra és az egészségre a vacsora készítése közben. Szerettel várja vendégeit.
A vendégek azonban nem igazán értékelik Ildikó igyekezetét, hisz vacsoráját mindössze 13 pontra értékelik.



Menü:




Előétel:

Grissini baconszalonnába tekerve, saláta, brokkoli, paradicsom, mozarella sajt, mártások





Főétel: Sokácbab

Recept:
A Mohács környékén élő sokacok étele a tűzálló fazékban főtt úgynevezett „köcsögbab”.
Tűzálló fazekakban – természetesen cserépből valókban főzik ezt az ételt.

Hozzávalók: (5 személyre)

1 kiló bab (lehet fehér vagy tarka), 1 fej hagyma, 2-2 darab sárgarépa és petrezselyemgyökér, 4-5 gerezd fokhagyma 2-3 darab hüvelyes paprika, egy csokor petrezselyem zöldje, 30 dekakilogramm kockára vágott füstölt hús - (lehet pulykacomb is)-, só, törött piros paprika, 5 liter víz.

A babot beáztatjuk előző este, és a zöldségeket megpucoljuk, karikára, apróra vágjuk.

Tüzet rakunk, és parazsat készítünk, ami köré a fazekakba felkészítjük az ételt. A babot kicsit főzzük egyedül, aztán beletesszük a többi hozzávalót és a parázs körül hagyjuk főni. Kevergetni nem kell, mert „magától megfordul” attól, hogy csak egyik oldalon kap a parázs melegéből.

Lenyűgöző látvány, ahogy a parázs körüli fazekakban forogva fő a finom bab, illata is fenséges.


Forrás: hagyomany.virtus.hu



Desszert: Túrógombóc

Recept:
TÚRÓGOMBÓC (elronthatatlan)

Hozzávalók:
25 dkg túró
1 dl búzadara
2 ek tejföl
2 ek olaj
2 db tojás
2 ek cukor
zsemlemozsa

A túrót villával szétnyomkodjuk, a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük a 2 evőkanál kristálycukorral.
A túróhoz hozzáadjuk az olajat, a tojások sárgáját , a tejfölt, és alaposan kikeverjük.
Ezután belekeverjük a búzadarát, és a végén a habbá vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
Csipet sót is keverhetünk bele.
Egy egész éjszakára betesszük a hőtőbe.
Másnap vizes kézzel nem túl nagy kb. szilva nagyságú gombócokká formázzuk, kifőzzük. Miután feljön a víz tetejére,
még 7-10 percet főnie kell (az első gombócot vágd szét, hogy megfőtt-e).
Közben olajat hevítünk egy serpenyőben vagy lábasban, aranyszínűre pirítjuk benne a morzsát, és a kifőtt gombócokat megforgatjuk benne.
Tejföllel és porcukorral kínáljuk.

Megjegyzés:
Miután összekevered a hozzávalókat, elég lágy masszát kapsz, de ne tegyél hozzá búzadarát, másnapra tökéletes lesz!
Ha esetleg másnap mégsem tudod formázni, max. 2 evőkanál grízt tegyél hozzá, de ezután is állnia kell 1-2 órát.
Ha nem akar a víz tetejére jönni a gombóc kb. 5 perc főzés után, akkor fakanállal óvatosan piszkáld meg.

Forrás: szenti.info


1 Comentário:

Névtelen írta...

1xbet korean betting site - Legalbet.co.kr
1xbet korean betting site. If you are searching for a good place to bet on 1xbet 후기 online soccer, we have come up with the best soccer betting sites.

Megjegyzés küldése

Mit főztek a sztárok a Hal a tortán-ban? ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO