2009. március 24., kedd

Beleznay Endre kislányával és testvérével fözött vendégeinek



Beleznay Endre kislányával és testvérével készítette el a vacsorát vendégeinek, amit azok összesen 16 pontra értékeltek.




Menü:



Előétel: Tárkonyos pulykaragu leves

Recept:

Tárkonyos pulykaraguleves

Hozzávalók:

40 dkg pulykamell filé
1 vöröshagyma
1 dl olaj
1 csokor petrezselyem zöldje
1 kis csokor tárkonylevél
1 liter csontlé (lehet leveskockából is)
20 dkg vegyes zöldség
1 cikk zeller
10 dkg gomba
6 dkg liszt
2 dl tejszín
1 evõkanál tárkonyecet
pár csepp citromlé

õrölt bors

Elkészítés:
A pulykahúst kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd a fele olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel meg a tárkonylevéllel, majd kevés csontlével felengedjük.
Közben megtisztítjuk, és kockákra vágjuk a zöldséget, a zellert és a gombát, azután a húshoz adjuk. Lassan pároljuk, majd felengedjük a maradék csontlével.
A maradék olajból a liszttel világos rántást készítünk, ezzel sûrítjük a levest. Hozzáadjuk a tejszínt, és jól kiforraljuk. Tárkonyecettel és egy kevés citromlével savanyítjuk, forrón tálaljuk.

Forrás: gasztrostudio.hu



Főétel:

Tepsis baconos csirkemell




Tepsis Tőkehal koktél paradicsommal







Majonézes kukoricasaláta







Desszert: Csokoládés pilletorta fagylalttal



Seja o primeiro a comentar

Megjegyzés küldése

Mit főztek a sztárok a Hal a tortán-ban? ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO