2009. március 19., csütörtök

Kőbán Rita hangulatos tanyáján húsmentes étkekkel várta vendégeit



Kőbán Rita nem szeret sok időt töltetni főzéssel. Vegetáriánus étkei lenyűgözték a vendégeket, vacsoráját 17 pontra értékelték.




Menü:




Előétel: Répaleves


Recept:
Répaleves
Hozzávalók:
1kg répa
petrezselyem

bors
2db leveskocka
3dl tejszín
víz

Elkészítés:
A répát megpucoljuk, majd megfõzzük a leveskockás vízben. Miután eléggé megpuhult kézimixerrel addig kavarjuk, amíg homogén "pépet" nem kapunk.
Ezután hozzádjuk az apróra vágott petrezselymet, a sót, a borsot, és a tejszínt!

Forrás: tutreceptek.hu




Főétel: Gombás lasagne

Recept:
Gombás lasagne
Hozzávalók:
60-70 dkg gomba
4-5 evőkanál olaj
15 dkg sürített paradicsom
2 dl víz
1 csapott kiskanál só
fél mokkáskanál őrölt feketebors
1-1 mokkáskanál morzsolt kakukkfű, bazsalikom és oregánó
1 csomag /40 dkg/ lasagne tészta
A sajtos besamelmártáshoz:
10 dkg sütőmargarin
3 evőkanál finomliszt
1 liter tej
1 kiskanál só
1 mokkáskanál bors
15 dkg reszelt sajt


Elkészítés: A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Olajon megpirítjuk, majd a paradicsompürét is hozzáadjuk. Ezután a vízzel felöntjük, megsózzuk, megborsozzuk, a zöldfűszereket beleszórjuk, és 2 percig főzzük. A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, a lisztet beleszórjuk, kevergetve megforrósítjuk, de nehogy megégjen. A tejet apránként hozzáöntjük, folyamatosan keverve mártás sűrűségűre főzzük. Közben megsózzuk, megborsozzuk, a sajt felét hozzákeverjük. Egy akkora tepsit vagy tűzálló tálat kivajazunk, amiben 3 lasagne lap elfér egymás mellett. Néhány kanál sajtos mártást teszünk az aljára, a tésztát ráfektetjük. Erre paradicsomos-gombás mártást locsolunk, amire sajtos mártás kerül, és megint tészta. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalókból tart. A lényeg, hogy a tetején sajtos mártás legyen, különben nem puhul meg a tészta. A tetejére rakjuk a maradék reszelt sajtot, majd előmelegített sütőben /210 fok, légkeverésesben 190 fok/ kb. 25 percig sütjük

Forrás: mindmegette.hu




Desszert: Lusta asszony rétese

Recept:
Lusta asszony rétese

Hozzávalók: 25 dkg liszt
1 sütőpor
18 dkg kristálycukor
0,5 kg túró
1 csomag mazsola vagy magolt meggy
1 teavaj
3 tojás
0,5 l tej
1 vaníliáscukor

Elkészítés: A lisztet, sütőport és a cukrot összekeverjük és felét közepes méretű kizsírozott tepsibe öntjük. Rárakjuk a turót, mazsolát. Erre szorjuk rá a keverék másik felét. Ráreszeljük a teavajat. Ráöntjük a tojás és a vaníliacukros tej keverékét. Sütjük.
Tanácsok: Ha lassan sütöd, nagyon finom ropogósra átsül. Tölteléknek mindenféle édes dolgot felhasználhatsz.

Forrás: hoxa.hu


Seja o primeiro a comentar

Megjegyzés küldése

Mit főztek a sztárok a Hal a tortán-ban? ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO