2009. március 26., csütörtök

Pintér Tibor monarchiás vacsorával várta vendégeit



Pintér Tibor különleges lovasszínházzal kedveskedett vendégeinek a Hal a tortán műsorában, segítsége Márkos Attila a Komáromi Lovas Színház direktora volt. Sajnos a lovas produkciók kicsit felverték a port, ami nem tett jó a vacsorának. Tibor vacsoráját 16 pontra értékelték a vendégek.




Menü:




Előétel: Huszár gulyás - Gulyás leves cipóban

Recept:
Bográcsgulyás

Hozzávalók:
Fél kg szarvaslábszár, 80 dkg burgonya, 5 dkg zsír, vagy olaj, 2 nagy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 ek házipaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 cseresznyepaprika, 1 zellerlevél, 1 sárgarépa, 1 zöldség, köménymag, kevés majoranna, só, csipetke egy tojásból.

Elkészítés:
A zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd belekeverem a felkockázott húst. Sózom, majd idõnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a paprikát és egy kevés vizet, beleteszem a cseresznyepaprikát. Rászórom a köménymagot, valamint a majorannnát és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom. Ekkor belekarikázom a sárgarápát, a zöldséget, belekockázom a krumplit, a zöldpaprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát. Felöntöm kb 2 liternyi vízzel és majdnem puhára párolom. Mikor a krumpli majdnem megpuhult, beleteszem a csipetkét, amellyel még kb. 10 percig fõzöm.

Cipóban tálalva:
A cipónak le kell vágni a tetejét, kikaparni a belsejét. Megtölteni a forró gulyással és visszarakni rá a kalapot.

Forrás: grocceni.com



Főétel: Kapitány pecsenyéje - Nyárson sültek

Fűszerezett, pácolt húsok, gomba, kolbász nyárson







Desszert: Császármorzsa

Recept:
Császármorzsa (smarni)


Hozzávalók:
20 dkg liszt
4 tojás
2,5 dl tej
csipet só
1 evőkanál cukor
2 evőkanál sütőmargarin


Elkészítés:

A lisztet tálba szitálom. Egy habverővel belekeverem a tejet, a sót és a tojássárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd hozzáadom a cukrot, tovább verem. Egy nagy serpenyőben margarint hevítek, és beleöntöm a tésztát. A smarnit addig sütöm, míg az alja megpirul. Ekkor megfordítom, és a másik felét sütöm meg.Villával nagyobb darabokra szakítom, és forrón tálalom.


Forrás: mindmegette.hu




Seja o primeiro a comentar

Megjegyzés küldése

Mit főztek a sztárok a Hal a tortán-ban? ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO