2009. március 26., csütörtök

Tornóczky Anita repülve találta ki a menüjét, amit a vendégeinek készített a Hal a tortán-ban



Tornóczky Anita Hajdú Pétertől kért segítséget, igaz, hogy eredetileg csak arra kérte, vegyen neki fűszernövényt, de ha már ott volt, akkor már segített is egy kicsit...... hogy jól járt-e vele Anita? Nem biztos, lehet, hogy Peti miatt került a kutyaszőr a sütibe?
Anita vacsoráját a vendégek 17 pontra értékelték



Menü:


Előétel: Rakott padlizsán

Recept:
Sajtos rakott padlizsán

Hozzávalók:
2 db hosszúkás padlizsán, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 db zöldpaprika, 4 közepes nagyságú paradicsom, 10 dkg rizs, 4 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 4 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, ujjnyi vastag karikákra vágjuk. Mindkét oldalán megsózzuk, és húsz percig hagyjuk állni, addigra keserû levét kiengedi. Közben a zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk és felszeleteljük. A paradicsomot felkarikázzuk. A rizst átválogatjuk, és többször váltott vízben megmossuk. Lecsurgatva egy evõkanál olajon üvegesre pirítjuk. Annyi vízzel töltjük fel, amennyi bõven ellepi, majd jól megsózzuk, és fedõ alatt addig pároljuk, amíg az összes levét beszívja. A padlizsánkarikákat papírszalvétával letörölgetjük, és lisztbe mártva három evõkanál olajon mindkét oldalán hirtelen átsütjük. Tepsibe vagy tûzálló tálba rakunk egy réteg padlizsánt, erre kevés rizst szórunk, majd leöntjük az öntettel, amit a tejfölbõl a maradék olajjal, sóval, borssal és zúzott fokhagymával kevertünk. Erre reszelt sajtot hintünk, majd megrakjuk paradicsommal és zöldpaprikával. Erre hagymakarika kerül, amelyet újabb padlizsánréteg követ. A rétegezést addig folytatjuk, amíg csak a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére öntet és reszelt sajt kerüljön, amelyet a zsemlemorzsával meghintünk, majd befedve forró sütõben huszonöt percig pároljuk közepes lángon. Végül a fedõt levéve, megpirítjuk a tetejét.


Forrás: tutireceptek.hu



Főétel: Osso bucco

Recept:
Osso Bucco (olasz borjúláb)

Hozzávalók:
4 nagyobb szelet csontos borjúláb (egyenként kb. 20 dkg)
1 dl olívaolaj
1 répa
1 szál zeller
1 kis póréhagyma
1 cikk fokhagyma
1 hagyma
3 dkg vaj
1 dl fehérbor
6 db hámozott paradicsom
1 liter húsleves
1 csokor petrezselyem
1/2 teáskanálnyi reszelt citromhéj

bors

Az olívaolajat felforrósítjuk, a borjúlábat elősütjük, a kockára vágott zöldséget és a hagymát, fokhagymát a vajon megpároljuk, fehérborral leoltjuk. A lábszárszeleteket lecsepegtetjük, a párolt zöldséghez tesszük a paradicsommal együtt. Ráöntjük a húslevest, sózzuk, borsozzuk, és középmeleg sütőben (kb. 175 °C) 1,5 órán át pároljuk. Apróra vágott petrezselyemmel és reszelt citromhéjjal tálaljuk.
Sáfrányos rizottó, vagy tészta illik hozzá.

Forrás: konyhamester.hu

Risotto

Hozzávalók:
0.80 dl olívaolaj
6 dkg vaj
1 kis fej kockára vágott hagyma
1,25 dl fehérbor
50 dkg kerek szemű rizs, (nem gyorsrizs!)

sáfránypor
6 dkg reszelt parmezán sajt
7,50 dl húsleves

Az olívaolajat, és egy kiskanál vajat felhevítünk, a hagymát üvegesre pároljuk benne, ráöntjük a bort, felhevítjük, hozzátesszük a rizst, s sóval és sáfránnyal ízesítjük. Állandó kevergetés mellett apránként hozzátesszük a húslevest, s a rizst készre főzzük. Leveszzük a tűzről, és végül hozzákeverjük a maradék vajat és a parmezán sajtot.
Csak frissen elkészítve jó, de úgy kiváló köret.

Forrás: konyhamester.hu




Desszert: Csokis-diós (browni-szerű) süti fagyival

Recept:
Browni:

Hozzávalók:
1.0liter olaj
1.00kg cukor
1.00liter tojás ez kb:12-14db
2csomag sütőpor
0.25kg kakaópor
1.00liter joghurt
1.00Kg liszt


Ebből az anyaghányadból minimum 20 adag lesz.
A tojásokat habosra verjük a cukorral,beletesszük az olajat a joghurtot,majd
a sütőport és a lisztet legvégül a kakaót.Nem szabad nagyon sokáig keverni.
Kivajazott lisztezett tepsibe tesszük.
15pecig 180 fokon ,majd 45 percig 150 fokon sütjük.
Ha kihült felkockázzuk,majd fagylalttal és egy hozzáillő mártássa tálaljuk.
A mártás lehet pl: csokoládé,vanilia,kávé,valamilyen savanykás gyümölcs,
pl:áfonya,erdei mix,málna eper,ribizli,meggy,rebarbara,stb.

Forrás: gumirepa.hu

Az adagot lehet felezni :)
Anita csak a felébe tett kakaót, így lett kétszínű a sütije és a tetejét megszórta durvára vágott dióval

Seja o primeiro a comentar

Megjegyzés küldése

Mit főztek a sztárok a Hal a tortán-ban? ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO