Paudits Bélanál nem maradtak éhesek a vendégek
Paudits Béla nem méricskéli a fűszereket és az arányokat, inkább ösztönösen főz, most azonban egy séf segítségét kérte, hogy segítsen neki a vacsora elkészítésében.
Vacsoráját vendégei 14 pontra értékelték
Menüje:
Előétel: Sütőtök rizottó
Recept:
Sütőtökös rizottó
Hozzávalók:
450-500 g sütőtök
200 g rizottó rizs (pl. arborio)
6 dl csirke alaplé
maréknyi parmezán sajt
40 g jeges vaj
3 ek olívaolaj
só
frissen őrölt bors
12 db zsályalevél
Elkészítése:
1. A sütőtököt meghámozzuk, magjait kikaparjuk, húsát kb. 1 centis kockákra vágjuk.
2. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, pár pillanatat alatt ropogósra pirítjuk benne a zsályaleveleket. Konyhai papírtörlőn félretesszük.
3. Ugyanebbe a serpenyőbe tesszük a sütőtökkockákat és közepesen erős tűz felett, kevergetve majdnem puhára pároljuk.
4. A sütőtök harmadát félretesszük, a többit kevés víz kíséretében turmixban pürésítjük.
5. Egy mélyebb, vastag falú edényben evőkanálnyi vajat evőkanálnyi olívaolajjal felmelegítünk, hozzáadjuk a (mosatlan!) rizst, és folyamatosan keverve üvegesre pirítjuk.
6. A felforrósított alapléből kanalazunk a rizshez és megállás nélkül keverjük. Addig folytatjuk ezt a folyamatot, míg a rizsszemek al dentére főttek, vagy amíg az alaplé el nem fogy.
7. Ezen a ponton adjuk hozzá a sütőtökpürét, illetve a félretett sütőtökkockákat és sóval, borssal ízesítjük.
8. Zárásként hozzákeverjük a jeges vajkockákat és a parmezánt. Az edényt a tűzről lehúzva lefedjük és 1-2 percig állni hagyjuk.
9. A ropogós zsályalevelekkel tálalva azonnal fogyasztjuk.
Forrás: nosalty.hu
Főétel: Grillezett baconba tekert szűzhusi nyárson, és grillezett zöldségekkel
Desszert: Palacsinta almával, fahéjjal és porcukorral meghintve
Recept:
Almás palacsinta
Hozzávalók:
3 kisebb méretű, savanykás alma (lereszelve összesen kb. 200 g)
2 tojás
200 g liszt
5 dl tej
50 g olvasztott vaj
2 ek kristálycukor
csipet só
sütéshez
1-2 ek olaj
tálaláshoz
fahéj
porcukor
Elkészítése:
1. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.
2. A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát keverünk, a végén belefograjuk a reszelt almát.
3. Lefóliázva a hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
4. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és kb. egy merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Az almás palacsinta esetében, a reszelt almadarabok miatt kevésbé érvényes a klasszikus palacsintasütéskor bevált módszer, hogy körkörös mozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben. Ha kell, rásegítünk a palacsinták megfordítására használt spatulával a tészta és az alma egyenletes elterítésében.
5. Közepesnél kicsit magasabb lángon mindkét felét aranyszínűre sütjük. Tányérra csúsztatjuk és tiszta konyharuhával letakarjuk, míg a többit sütjük. (Ebből a mennyiségből 9 db vastag palacsinta lett.)
6. Fahéjas porcukorral meghintve, félbehajtva tálaljuk. (Vastagsága miatt feltekerni nem igazán lehet..)
Forrás: nosalty.hu
Seja o primeiro a comentar
Megjegyzés küldése