2009. március 17., kedd

Inti anyukája receptjét próbálta elkészíteni



Inti szeret főzni, de nem tud, így az esélytelenek nyugalmával vágott bele.....vacsoráját 13 pontra értékelték a vendégek




Menü:



Előétel: Avokádókrém és feketebabkrém pirítóssal

Avokadó krém
(Krema de aguacate)
Hozzávalók: 2 db avokadó, 1 kis paradicsom meghámozva és apróra vágva, 1 lime citrom leve, 2 evőkanál hagyma apróra vágva, só ízlés szerint, 2 evőkanál apróra vágott koriander zöld, erős paprika szósz ízlés szerint, ½ evőkanál worchester szósz.
Elkészítés: Minden hozzávalót összeturmixolunk, frissen táláljuk pirítóssal vagy tortilla chipsszel.


Fekete bab krém
(Frijoles negros refritos)
Hozzávalók: ½ kg fekete bab, 2 közepes vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, olívaolaj, só, bors, parmezán sajt.
Elkészítés: Előtte való este beáztatjuk a babot. A hagymát, a babot a fokhagymával megfőzzük, kb. 2 órán keresztül. Amikor puha a bab, megsózzuk, ledaráljuk. Az olívaolajat forrósítjuk, az apróra vágott hagymát pirítjuk, hozzáadjuk a darált babot, és jól megpirítjuk addig, amíg sűrű nem lesz. Rászórjuk a sajtot a tetejére.


Főétel: Sajttal és sonkával töltött csirkemellfilé burgonyapürével

Töltött csirkemell filé
(Pechuga de pollo rellenas)
Hozzávalók: csirkemell filé, sajt (cheddar v. mozarella), sonka v. mortadela, só, bors, worchester szósz

Elkészítés:
A csirkemell filét fóliában egy kicsit kiklopfoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, worchester szósszal bekenjük, kb. 1 órát pihentetjük. A csirkemellre teszünk egy szelet sajtot és egy szelet sonkát, összetekerjük, alufóliába betekerjük. Kb. 30 percig magas hőfokon sütjük. Burgonyapürével, friss salátával vagy párolt zöldséggel szépen szeletelve tálaljuk.


Desszert: Banántorta csokiöntettel

Banántorta
(Queque de banano)
Hozzávalók: 5 db banán, 1 csésze cukor, 1 evőkanál vaj, vanília, fahéj, szerecsendió ízlés szerint, 1/2 csésze liszt, ½ kávés kanál sütőpor v. szódabikarbóna, 1 tojás.

Elkészítés:
A banánt, a cukrot és a vajat jól összekeverjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. A tojást kézzel felverjük, és hozzáadjuk, rakhatunk bele kandírozott gyümölcsöt is. Közepes lángon 40 percig sütjük. (Tűpróbát végzünk).


Forrás: tv2.hu

Seja o primeiro a comentar

Megjegyzés küldése

Mit főztek a sztárok a Hal a tortán-ban? ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO