Nádas György vacsorájával a 60-a évek idézte
Nádas György estjén a 60-as éveket idézte, és menza hangulatú vacsorával gondolta társait meglepni. Vacsorája nagyon ízlett, és így nem véletlen, hogy 19 pontot gyűjtött be, amivel meg is nyerte ezt a hetet.
Menü:
Előétel: Köménymagos csurgatott tojásleves
Recept
Csurgatott tojásleves
Hozzávalók:-6 db tojás,
-kevés olaj,
liszt 2 kiskanál,
-só, bors,
-ételízesítő,
-köménymag,
-pirospaprika,
Elkészítés: Kevés olajon kipattogtatom a köménymagot. Mikor pár pillanatig pattogott, utána kevés liszttel rántást készítek. Ízlés szerint kerül bele bors, és pirospaprika.
Felengedem vízzel, és sózom, Delikátozom.Mikor forr beleöntöm állandó keverés mellett a 3 tojást, amit villával felvertem. Mikor újból felforr, akkor a maradék 3 tojást beleengedem a levesbe. Ízlés szerint 8-10 percig főzöm.Forrás: hoxa.hu
Főétel: Marhalábszárpörkölt vörösborosan, főtt burgonyával és friss házikenyérrel és vágott savanyúsággal
Recept:
Vörösboros marhapörkölt
Hozzávalók:
1 kg marhahús
3 fej vöröshagyma
1 doboz paradicsom
1 zöldpaprika
1,5 dl száraz vörös bor
pirospaprika, olaj, só, bors, fokhagyma, kömény
A húst alaposan megmosom, felkockázom. A hagymát megdinsztelem, a tűzről lehúzva hozzáadom a pirospaprikát, rádobom a húst, rávágom a paprikát, és a hámozott paradicsomot. Ha nincs, jó a paradicsompüré is. Sózom, borsom, kevés köményt (őrölt) teszek bele, kb 4 gerezd fokhagymát nyomok rá, lefedem és lassú tűzön főzöm. Jó sokára fő meg. Amikor már a hús puha, akkor hozzáadom a vörösbort, még egy jó fél órát főzöm, aztán kész. Egyáltalán nem kell hozzá vizet adni, főleg, ha hámozott paradicsomot használunk. A hús leve, meg a paradicsom leve elegendő.
Forrás: Pumbali receptje
A jó sűrű szaft titka a sok hagyma
Desszert: Kakóspiskóta lekvárral
Recept:
Kakaós piskóta
4 egész tojás
2 tejfölös pohár cukor
ezeket habosra kevered,
majd:
2 tejfölös pohár liszt
2 pohár tejföl
3-4 evőkanál kakaópor,
kb. fél csomag sütőpor.
Ezeket jól összekevered, és egy normál méretű tepsibe beleöntöd. Megsütöd.
Forrás: mokusmaszat.freeblog.hu
Seja o primeiro a comentar
Megjegyzés küldése