2009. január 18., vasárnap

Fekete Dávid menüje



Mit főzött Fekete Dávid a Megasztáros társainak a Hal a tortán-ban?





Előétel:

Hidegtál- sajtfalatkák többféle sajtból, szőlő









Főétel:

Fácán leves
Fácánleves
Hozzávalók 6 személyre: 1 db fácán (kb. 1,5 kg)
A pácléhez: 1 tyúktojásnyi vöröshagyma, 1 mokkáskanál egész bors, fél-fél mokkáskanál zsálya és rozmaring, 2 db babérlevél, 4 gerezd fokhagyma, 2 l víz
A leveshez: 2 petrezselyemgyökér, 1 sárgarépa, 1 cikk karalábé, 1 szelet zellergumó, 1 db zöldpaprika, 1 csomag petrezselyemzöld, 1 közepes vöröshagyma, 3–4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál ételízesítő, 1 csipetnyi egész kömény, 1 mokkáskanál egész bors, 5 dkg levestészta (csiga vagy metélt)
Előkészítés: A fácánt feldaraboljuk. A pácléhez valókat megtisztítjuk, a vöröshagymát 4–5 felé vágjuk, az egészet összeöntjük a vízzel. Beletesszük a húst, 2 napig pácoljuk.
Elkészítés: A húsokat a pácléből kivéve fazékba tesszük, kb. 3 l vízzel felöntjük, felforraljuk. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. Ha felforrt a leves, a habját leszedjük, beletesszük a zöldségeket, hozzátesszük a Delikát ételízesítőt és a fűszereket. Lassú tűzön puhára főzzük a húst. A levestésztát kifőzzük, és a leveshez tálaljuk.




Tejszínes gombás rakott hús

Tejszínes-gombás pulyka

Hozzávalók: 1/2 kg pulykamellfilé, 250 g gomba (lehet friss és fagyasztott is, nekem fagyasztott volt itthon), 1 (legalább) közepes fej hagyma, 1/2 doboz tejszín, só, bors, fűszerek, olaj, személyenként kb. 12 dkg tészta
Elkészítés: A pulykamellet megmossuk, csíkokra vagy kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk (nem muszáj finomra vágni, de ajánlott). Ha nem fagyasztott-szeletelt gombánk van, akkor azt is megpucoljuk, felvágjuk. A hagymát lábosban bő olajon kicsit megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, és megforgatjuk, hogy egy kicsit kifehéredjen. Megsózzuk-borsozzuk, és beletesszük a gombát. Pici vizet adjunk hozzá, de tényleg nem kell sok, mert a gomba akkor is enged levet, ha nem fagyasztott. Fedőt rá, és hagyjuk lassan forrni. Ha nagyon elfőtte a levét, akkor adjunk hozzá vizet. Mikor már majdnem jó a hús, öntsük hozzá a tejszínt, fűszerezzük, és rotyogtassuk még egy kicsit, míg a gomba is és a pulyka is puha lesz. (Az egész procedúra nekem összességében mintegy fél órámba került.) Közben a tésztát "al dente"-re főzzük (érdemes nagyjából fél-háromnegyed időben elkezdeni, hogy nagyjából egyszerre legyen kész a raguval), leszűrjük, és tálalhatunk is.

Sajnos ennek sincs sok köze ahhoz amit a műsorban láttunk, de egy receptnek nem rossz.

Recept, így is lehet:

Tejszínes, gombás rakott csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

· 1 kg csirkemell filé
· 30 dkg bacon
· 15 dkg füstölt szalonna, kockára vágva
· 2 fej lilahagyma
· 1 zöldpaprika
· 30 dkg reszelt sajt
· 2 dl tejszín
· 25 dkg gomba
· sült csirke só
· margarin

Elkészítés:
1. A csirkemellet besózzuk. Egy jénai tálat kimargarinozunk.
2. A tálba rétegesen helyezzük el az alapanyagokat: bacon, füstölt szalonna, csirkemell, paprika karikák, hagymakarikák, gomba. 2 réteget készítünk, így az előzőeket még egyszer a tálba helyezzük. A két réteg közé tejszínt locsolunk. A tál tetejére szórjuk a reszelt sajtot, és az egészet meglocsoljuk tejszínnel.
200 Fokon alsó-felső sütési módon kb. 75 percig sütjük, úgy, hogy 60 percig a tetejét lefedjünk.

Forrás: nosalty.hu




Sültoldalas

Rántotthús














Desszert:
Palacsinta és madártej





Seja o primeiro a comentar

Megjegyzés küldése

Mit főztek a sztárok a Hal a tortán-ban? ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO