2009. január 11., vasárnap

Kustánczi Lia menüje



Mit főzött Kustánczi Lia a Hal a tortán-ban vendégeinek?






Előétel:

Fűszeres kecskesajt







Lia meglepetése:

Különleges, étvágygerjesztő csokoládé: rozmaring fehér csokiban, borral fogyasztva - étvágygerjesztő hatású

Ihos József "Kató néni" szerint szójalecitin ízű, Bangó Marika egyszerűen csak borzalmasnak jellemezte






Zöldborsókrémleves sajtchips-szel

Zöldborsókrém-leves

Hozzávalók: 1 kisebb póréhagyma, 1 sárgarépa, 1 vöröshagyma, 30 dkg zöldborsó (fagyasztott is lehet), fél csokor petrezselyem, só, õrölt bors, cukor, 1,5 liter átszűrt húsleves (kockából is lehet).

A tálaláshoz: 2-3 szelet kenyér

Elkészítés: Az összes zöldséget megtisztítjuk, földaraboljuk, és a borsóval együtt lábasba szórjuk. A fölaprított petrezselyemmel megszórjuk, sóval, borssal és cukorral ízesítjük, a levest ráöntjük. Nagy lángon fölforraljuk, majd lefödve, kis lángon kb. 30 perc alatt megfőzzük. Kissé hűlni hagyjuk, utána turmixoljuk, vagy botmixerrel pépesítjük, és átszűrjük. Megforrósítva, pirított kenyérkockákkal tálaljuk. A tűzről levett levest tojássárgájával elkevert tejszínnel is dúsíthatjuk.


Recept másképp

Zöldborsókrémleves


Hozzávalók 4 személyre:


· 80 dkg zöldborsó (tisztítva 40 dkg)
· 15 dkg burgonya
· 2 húsleveskocka
· 15 dkg vaj
· 4 evőkanál tejföl
· 4 szelet szendvicskenyér

Előkészítés: A zöldborsót hüvelyéből kifejtjük, szűrőtálban leöblítjük, lecsepegtetjük. A burgonyát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk.

Elkészítés: Felforrósítunk 1 liter vizet, feloldjuk benne a húsleveskockákat. Beleszórjuk a borsót és a krumplit, és puhára főzzük (kb. 20 perc). Botmixerrel péppé zúzzuk. A vaj felét kis darabokban a levesbe szórjuk. A tejfölt elkeverjük 3-4 evőkanál levessel, és az egészet a leveshez öntjük. Sóval, borssal fűszerezzük, már nem forraljuk tovább. A szendvicskenyeret apró kockákra vágjuk. A maradék vajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a kenyérkockákat. Külön tálkában kínáljuk a leveshez.


Forrás: mindmegette.hu



Főétel:

Rák scampi nyársratüzdelve és husi zöldségekkel, szintén nyársra tüzdelve

Grillezett csirkehús nyárson
Szükségünk lesz 16 db hosszú, vízbe áztatott fanyársra!

Hozzávalók 4 személyre: 16 csirkeszárny (kb. 1,60 kg)
A csípős páchoz: 15 dkg vaj, 4 gerezd zúzott fokhagyma, 4 zöldhagyma, tisztítva, a fehér része felaprítva, a zöld része finomra vágva a díszítéshez, 1 evőkanál tisztított, felaprított friss gyömbér, 2 dl csípős thai vagy egyéb csípős mártás, 3 evőkanál zöldcitromlé, 1 kávéskanál őrölt fekete bors, 1 kávéskanál durva szemcséjű só

Elkészítés: 1. Öblítsük le a csirkeszárnyakat folyó hideg víz alatt, majd papírtörlővel itassuk szárazra. Húzzuk nyársra őket, majd fektessük egymás mellé egy sütőtálba.
2. A csípős pác: Egy serpenyőben közepes lángon megolvasztunk 3 evőkanál vajat, hozzátesszük a fokhagymát, a zöldhagymák fehér részét, a gyömbért, és hevítjük, amíg illatozni kezd, de még nem barnul (kb. 3 perc). Ekkor hozzáadjuk a megmaradt vajat, a csípős mártást, a zöldcitromlevet meg a borsot, és sózzuk ízlés szerint. Felforraljuk, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Ezután a húsra öntjük, beleforgatjuk a szárnyakat, hogy egyenletes bevonatot kapjanak. Letakarjuk a tálat, a hűtőszekrényben hagyjuk pácolódni a húst 1 órán át. 3. Amikor a grillező sütésre kész, lecsöpögtetjük a szárnyakat, a rájuk tapadt pácot lekaparjuk, összegyűjtjük egy lábosba, forraljuk 3 percig. 4. A szárnyakat a beolajozott rostély kevésbé forró részére fektetjük, és oldalanként 8–12 percig sütjük. 4. Tálra tesszük a szárnyakat, leöntjük a felforralt páccal, megszórjuk az aprított hagymazölddel, és azonnal tálaljuk. Kínálhatunk hozzá márványsajt-mártást is.



Desszert:

Francia körtetorta vanília fagylalttal

Hozzávalók (6 személyre): 35 dkg frissen gyúrt omlós tészta, 20 dkg keserű csokoládé, 5 dkg étkezési keményítő, 10 dkg cukor, 0,5 liter tej, 1 zacskó vaníliás cukor, 0,5 dl rum, 6 db körte, 2 rúd fahéj, 5 dkg barna cukor, 2 dl muskotályos bor, 10 dkg mandula, vaj a tortaforma kikenéséhez

Elkészítés:
Keverjük össze az étkezési keményítőt a cukorral, lassan adjuk hozzá a meglangyosított tejet és a rumot. Forraljuk fel ezt a masszát, majd adjuk hozzá a csoki darabokat és a vaníliás cukrot. Közepes lángon kevergessük, amíg besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni. Fedő alatt főzzük a körtéket 10 percig a muskotályos borban a fahéj rudakkal. Szűrjük le a körtéket, majd szórjuk meg a barna cukorral, és hagyjuk kihűlni. A kivajazott tortaforma oldalát 18 cm magasan béleljük ki a mandulaszeletekkel, majd nyomkodjuk bele az omlós tésztát úgy, hogy körben a mandulák hozzátapadjanak. Szurkáljuk meg a forma alját villával, majd takarjuk le sütőpapírral, és töltsük tele szárazbabbal. Süssük 20 percig előmelegített sütőben 180 fokon. Ha megsült, vegyük ki a babot, húzzuk le a sütőpapírt, hagyjuk kihűlni a tésztát. Fedjük be a tortát a korábban elkészített csoki krémmel, a tetejét rakjuk ki a körtedarabokkal. Ízlés szerint darált mandulával is megszórhatjuk.



Recept másképp

Körtetorta


Hozzávalók:

70 dkg körte
10 dkg+5 evőkanál méz
3 evőkanál növényi margarin
20 dkg tk tönkölyliszt
2 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
1 kk őrölt fahéj
2 dl növényi tej
1 púpos ek szójaliszt
1 púpos ek étkezési keményítő
4 ek olivaolaj

5 evőkanál mézet a margarinnal egy lábosban felforralom. Beleöntöm egy 30 cm-es tortaformába, és rászórom a feldarabolt körtét. A lisztet összekeverem a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal. Egy másik tálban a növényi tejbe belekeverem a szójalisztet és a keményítőt, az olajat és a 10 dkg mézet. Összekeverem a lisztes keveréket a tejessel, és ezt ráöntöm a gyümölcsre. 180 fokra (légkeverésen 160) előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. 5 percig pihentetjük, majd ügyesen tálra borítjuk.


Forrás: veravegakonyhája

Seja o primeiro a comentar

Megjegyzés küldése

Mit főztek a sztárok a Hal a tortán-ban? ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO