2009. január 10., szombat

Skrapits Erik a No Thanx énekesének menüje



Mit főzött vendégeinek Skrapits Erik a No Thanx énekese a Hal a tortán-ban?





Előétel:

Csevapcsicsa

Hozzávalók: 40-40 dkg darált marhahús és birkahús, 1 db hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. zsír, 1 tojásfehérje, só, paprika

Elkészítés: A hagymát és a fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Serpenyőben a zsíron megpirítjuk a hagymákat. A tojásfehérjét lazán felverjük. Egy tálban összegyúrjuk a darált húsokat, a tojásfehérjét, a hagymát, a sót és a paprikát. 3 cm vastag, 5 cm hosszú rudakat formálunk belőle, fóliával lefedve 30 percre a hűtőben dermesztjük, hogy megkeményedjen.
Faszénparázson szép pirosra sütjük.


Recept másképp

Csevapcsicsa

Hozzávalók:


600 g vegyes darált hús
50 g margarin
3 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt1 evőkanál édesnemes fűszerpaprika
1 kávéskanál csípős fűszerpaprika
1 kávéskanál majoránna

bors

Elkészítés:

Összegyúrjuk a darált húst az apróra vágott vöröshagymával, az átnyomott fokhagymával, liszttel, sóval, borssal, majoránnával, és a kétféle fűszerpaprikával. A masszából nedves kézzel ujjnyi vastagságú, kb. 2 cm-es kolbászokat formálunk, lisztben megforgatjuk, és egy órára a hűtőszekrénybe tesszük. A margarint kicsit felolvasztjuk, megkenegetjük vele a kolbászokat, és 10 percre a grillsütőbe tesszük. Közben gyakran forgatjuk. Tálaláskor paprikával megszórt lilahagyma-karikákat teszünk a tetejére. Paprika, paradicsom és parasztkenyér vagy rizs illik hozzá.

Forrás: kesziportal.hu



Főétel:

Cserépedényben sült húsok horváth ízesítéssel, burgonyával,








Dió bundában sült csirkemell rizzsel

Diós csirkemellek

Hozzávalók (4 személyre): 3 db egész csirkemell (lehetőleg kicsontozva), 20 dkg darált dió, 3 db nagyobb fej fokhagyma, petrezselyemzöld (szárítva is jó), 3 dl joghurt, citromlé, olívaolaj, só

Elkészítése: A csirkemelleket megmossuk, jól lecsöpögtetjük, enyhén sózzuk, majd a kevés citromlével ízesített joghurtba tesszük, és így pácoljuk fél-, egy napon át. A darált diót összekeverjük a felaprított (összenyomott) fokhagymával, kevés sóval, majd, miközben folyamatosan kevergetjük, annyi olívaolajat öntünk hozzá, hogy könnyen keverhető, de ne túl folyós legyen. A csirkemelleket felforrósított olívaolajban (de lehet egyszerű napraforgóolajban is) szép aranyszínűre sütjük, majd, míg a hús a serpenyőben van, a tetejére halmozzuk a diós masszát (itt nagyon fontos, hogy ne legyen túl lágy a diós „töltelék”). Pár percig még sütjük a hússzeleteket, majd óvatosan kivesszük őket a serpenyőből.



Recept másképp

Rántott csirkemell diós bundában

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell
2 db tojás
20 dkg dióbél
20 dkg zsemlemorzsa
4 evő olaj olaj
fűszernövények
bors


Elkészítés:
A csirkét borözzük le, csontozzuk ki, vágjuk 7-10 cm széles csíkokra. Verjük fel az 1 ek olajjal, a borssal és sóval fűszerezett tojást, másik tálban keverjük össze a prézlit a darált dióval. A csirkeszeleteket forgassuk bele a tojásba, majd a prézlibe. Tegyük sütőlapra (pl. rácsra tett alufóliára), öntse körük a maradék olajat, (ne rá) és süssük meg közepesnél forróbb sütőben (220 C°) kb. 15 percig.

Forrás: receptoldal.hu


Desszert:

Mogyorókrémes palacsinta

Palacsinta

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 5 dl szénsavas ásványvíz, 7 dl tej, 4 evőkanál kristálycukor, 4 tojás, 6 evőkanál étolaj, 1 csipet só

Elkészítés: A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót és a szódavizet keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, pici olajon.


Seja o primeiro a comentar

Megjegyzés küldése

Mit főztek a sztárok a Hal a tortán-ban? ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO