2009. január 30., péntek

Pirner Alma menüje



Pirner Alma vágyfokozó menüt készített vendégeinek a Hal a tortán mai estjére
Videó



Menü:

Előétel:

"vadorchideák" : lazac rosetta kaviár krémmel








Főétel:

Mézes-chilis csirkecsíkok sangriában sütve

Hozzávalók: 60 dkg csirkemell filé, 3 evőkanál méz, 2 dl sangria, 1 kávéskanál chili szósz, olívaolaj, bazsalikom, oregánó, só, bors

Elkészítés: A csirkét megmossuk, és csíkokra vágjuk. Kis edényben a mézet, az olívaolajat és a chilis szószt összekeverjük. Az enyhén besózott, borsozott csirkecsíkokat a keverékkel nyakon öntjük, majd ízlés szerint bazsalikomot és oregánót adunk hozzá. Az egészet forró serpenyőbe öntjük, és nagy lángon pirítjuk, miközben a sangriát hozzáöntjük, ami finom gyümölcsös ízt kölcsönöz a húsnak. Az étel akkor kész, ha a hús pirosra sült. A mézes-chillis-sangriás szósz kiváló szaft, mellyel tálaláskor mind a csirkét, mind pedig a köretet (burgonyapüré, rizs) még finomabbá tehetjük.
Megjegyzés: A sütés előtt érdemes a bekevert húst kb. 2-3 órát állni hagyni, hogy jobban átvegye a pikáns ízeket.


Desszert:

Ananászos túró
Az ananászt kettévágjuk, húsát kivájjuk, és kis kockákra vágjuk. A túrót mézzel és az ananászdarabokkal elkeverjük. A masszát az ananászba töltjük, és hidegen kínáljuk.



Forrás: tv2.hu

Seja o primeiro a comentar

Megjegyzés küldése

Mit főztek a sztárok a Hal a tortán-ban? ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO