Pirner Alma menüje
Pirner Alma vágyfokozó menüt készített vendégeinek a Hal a tortán mai estjére
Videó
Menü:
Előétel:
"vadorchideák" : lazac rosetta kaviár krémmel
Főétel:
Mézes-chilis csirkecsíkok sangriában sütve
Hozzávalók: 60 dkg csirkemell filé, 3 evőkanál méz, 2 dl sangria, 1 kávéskanál chili szósz, olívaolaj, bazsalikom, oregánó, só, bors
Elkészítés: A csirkét megmossuk, és csíkokra vágjuk. Kis edényben a mézet, az olívaolajat és a chilis szószt összekeverjük. Az enyhén besózott, borsozott csirkecsíkokat a keverékkel nyakon öntjük, majd ízlés szerint bazsalikomot és oregánót adunk hozzá. Az egészet forró serpenyőbe öntjük, és nagy lángon pirítjuk, miközben a sangriát hozzáöntjük, ami finom gyümölcsös ízt kölcsönöz a húsnak. Az étel akkor kész, ha a hús pirosra sült. A mézes-chillis-sangriás szósz kiváló szaft, mellyel tálaláskor mind a csirkét, mind pedig a köretet (burgonyapüré, rizs) még finomabbá tehetjük.
Megjegyzés: A sütés előtt érdemes a bekevert húst kb. 2-3 órát állni hagyni, hogy jobban átvegye a pikáns ízeket.
Desszert:
Ananászos túró
Az ananászt kettévágjuk, húsát kivájjuk, és kis kockákra vágjuk. A túrót mézzel és az ananászdarabokkal elkeverjük. A masszát az ananászba töltjük, és hidegen kínáljuk.
Forrás: tv2.hu
Seja o primeiro a comentar
Megjegyzés küldése