Lakatos Krisztián menüje
Mit főzött Lakatos Krisztián Megasztáros vendégeinek a Hal a tortán 2. hetének első napján?
Előétel:
Olivás, fetasajttal töltött hús
Leves:
Pulykamell raguleves citrommal, tejföllel
Tárkonyos pulyka raguleves
Hozzávalók: 50 dkg pulykamell, 1 fej vöröshagyma, 1 l húsleves alap, fél citrom, 2 marék zöldborsó, 10 dkg gomba, 2 szál sárgarépa, 1/2 dl tejszín, 1/2 dl tejföl, friss tárkony, 1/2 dl tárkonyecet
Elkészítés: Az apróra vágott hagymát olajon megpárolom, majd a felkockázott pulykahúst a lábasba teszem, és addig pirítom, míg kifehéredik. Ekkor felöntöm a levessel, és hagyom főni lefedve kb. 10 percig, ekkor hozzáteszem a karikára vágott sárgarépát, és ismét főzöm pár percig. Aztán a felvágott gombát és a borsót is hozzáteszem. Sózom, borsozom, hozzáöntöm a tárkonyecetet, és ismét tovább főzöm. Közben egy kis tálkában összekeverem a tejszínt és a tejfölt, a fél citrom levét és az apróra vágott tárkonyt. Mikor a levesben minden alapanyag megpuhult, és összefőttek az ízek, a tejfölös-tejszínes habarást hozzákeverem, és már tálalhatom is.
Főétel:
Baconbe tekert töltötthús
Desszert:
Csokis sütemény
„Kekszes süti”
Hozzávalók: 1 csomag háztartási keksz, 1 csomag vaníliás puding, 1 csomag csoki puding, 1 l tej, 8 evőkanál cukor, ízlés szerint mazsola, rumaroma
Elkészítés: A kekszet összetöröm, nagy tálba teszem, hozzákeverek mazsolát. Elkészítem a vaníliás pudingot, majd hozzákeverem a kekszhez. Elkészítem a csokipudingot is, rumaromát teszek hozzá, és a vaníliás pudingos a keksz tetejére öntöm. Hűtőbe teszem.
Seja o primeiro a comentar
Megjegyzés küldése