2009. január 14., szerda

Lakatos Krisztián menüje



Mit főzött Lakatos Krisztián Megasztáros vendégeinek a Hal a tortán 2. hetének első napján?





Előétel:

Olivás, fetasajttal töltött hús








Leves:


Pulykamell raguleves citrommal, tejföllel


Tárkonyos pulyka raguleves

Hozzávalók: 50 dkg pulykamell, 1 fej vöröshagyma, 1 l húsleves alap, fél citrom, 2 marék zöldborsó, 10 dkg gomba, 2 szál sárgarépa, 1/2 dl tejszín, 1/2 dl tejföl, friss tárkony, 1/2 dl tárkonyecet

Elkészítés: Az apróra vágott hagymát olajon megpárolom, majd a felkockázott pulykahúst a lábasba teszem, és addig pirítom, míg kifehéredik. Ekkor felöntöm a levessel, és hagyom főni lefedve kb. 10 percig, ekkor hozzáteszem a karikára vágott sárgarépát, és ismét főzöm pár percig. Aztán a felvágott gombát és a borsót is hozzáteszem. Sózom, borsozom, hozzáöntöm a tárkonyecetet, és ismét tovább főzöm. Közben egy kis tálkában összekeverem a tejszínt és a tejfölt, a fél citrom levét és az apróra vágott tárkonyt. Mikor a levesben minden alapanyag megpuhult, és összefőttek az ízek, a tejfölös-tejszínes habarást hozzákeverem, és már tálalhatom is.



Főétel:


Baconbe tekert töltötthús









Desszert:

Csokis sütemény

„Kekszes süti”
Hozzávalók: 1 csomag háztartási keksz, 1 csomag vaníliás puding, 1 csomag csoki puding, 1 l tej, 8 evőkanál cukor, ízlés szerint mazsola, rumaroma
Elkészítés: A kekszet összetöröm, nagy tálba teszem, hozzákeverek mazsolát. Elkészítem a vaníliás pudingot, majd hozzákeverem a kekszhez. Elkészítem a csokipudingot is, rumaromát teszek hozzá, és a vaníliás pudingos a keksz tetejére öntöm. Hűtőbe teszem.







Seja o primeiro a comentar

Megjegyzés küldése

Mit főztek a sztárok a Hal a tortán-ban? ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO