2009. január 20., kedd

Kovács Áron menüje



Mit főzött Kovács Áron a Hal a tortán 3. hetén, az "Afrikai" estén vendégeinek?





Előétel:

"Falatkák" sajttal, szalámival, sidlinggel









Főétel:

Fasírt krumplipürével

Fasírtkeverék:

Hozzávalók: 60 dkg darált hús, 1 ek. olaj, 3-4 ek. zsemlemorzsa, 1 zsemle (vagy 1-2 szelet kenyér), 2 tojás, 1 közepes fej hagyma, 1 ek. apróra vágott zöldpetrezselyem, 1/2 kk. őrölt feketebors, 1 kk. só.
Apróra vágom a hagymát, egy kanálnyi olajon üvegesre párolom. A zsemlét vagy a kenyeret vízben áztatom, majd belemorzsolom a tálba. Az összes felsorolt hozzávalót alaposan összekeverem, és néhány órára a hűtőbe teszem. Olajban kisütöm.


Krumplipüré:

Hozzávalók (4-6 személyre): 1,5 kg burgonya, 5 dl tej, 6 dkg vaj vagy 8 dkg margarin, só
A meghámozott krumplit megfőzöm sós vízben, alaposan leszűröm, áttöröm. Lassú tűzön hozzámorzsolom a vajat (vagy margarint), s folyamatos keverés mellett (legjobb, ha habverővel keverem) lassan hozzáadom a forró tejet. A végén sózom.



Desszert:

"Afrikai álom" "vaníliakrémes, szutymákos"

Diplomata torta

Hozzávalók: 3 vékony kerek piskótalap, 4 pohár tejszín, 6 tojás sárgája, 15 dkg porcukor, 1 narancs, ½ rúd vanília, 5 dl tej, ½ csomag zselatin, 1 csomag mazsola, 1 dl rum.
A mazsolát megmosom, és rumba áztatom. A zselatint 1 dl tejben elkeverem. A tojások sárgáját porcukorral, 4 dl tejjel, vaníliával és reszelt narancshéjjal forrásig fõzöm. Amíg hűl, felforrósítom a tejes zselatint, és a krémhez öntöm. A tejszínt habbá verem, és a kihűlt, de még nem szilárd krémhez keverem. Tortaforma aljára lerakom a megtisztított narancskarikákat, és 2 centi vastag tejszínes krémet öntök rá, arra ráteszek egy tortalapot. Megszórom mazsolával, majd újra krém, tortalap, mazsola, krém és végül tortalap. Hideg helyen másnapig állni hagyom. Tálalás előtt a lábast forró vízbe állítom, majd tálra borítom a tortát.



Forrás: tv2.hu


Seja o primeiro a comentar

Megjegyzés küldése

Mit főztek a sztárok a Hal a tortán-ban? ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO