2009. január 8., csütörtök

Ásós Attila "Pacsirta" menüje


Mit főzött Ásós Attila "Pacsirta"
a vendégeinek?


Az előétel:

Húsleves csigatésztával

Recept:

Húsleves

A húsleves az egyik legegyszerűbb, legolcsóbb, legfinomabb és legegészségesebb leves. A kínai gyógyászat és az európai természetgyógyászat szerint a húsleves a legjobb gyógyszer a megfázására, hiszen tele van az immunrendszert védő vitaminokkal és ásványi anyagokkal, továbbá gyógyító hatású aminó savakkal. De még ha nem is vagyunk betegek, téli hideg estéken nincs jobb egy tányér forró húslevesnél…
A húsleves elkészítése roppant egyszerű, mégis minden háziasszonynak van egy saját házias receptje. Éppen ezért nem is adunk meg egy pontos receptet, hanem mindenki a saját ízlése szerint kövesse vagy módosítsa az alábbi receptet.
Hozzávalók
Csirkehús darabok – lehetőleg csontosak, azaz szárny, comb, hát stb
Néhány darab gumós ill. gyökeres zöldség mint pl karalábé, sárgarépa, fehérrépa, zellergumó, paszternák, póréhagyma
1 fej vörös hagyma, 1 gerezd fokhagyma
Egy-egy marék egyéb zöldség mint pl. zöldborsó, zöldbab, kelkáposzta, kelbimbó, gomba, spárga, brokkoli, karfiol, kínai káposzta
Petrezselyem zöldje
Babér levél
Húsleves vagy zöldségleves kocka (bio)
Só, bors, esetleg chilli
Elkészítés
Amikor felforrt a leves, adjuk hozzá a darabos gyökeres zöldségeket, a leveskockát, a borsot és egy-két babér levelet. Vegyük le takarékra, és fedő alatt főzzük kb 40-50 percig. Csupán ekkor tegyük bele a többi zöldséget, mert ezeknek a főzése csupán 15-20 percet igényel. (tipp: sokkal egészségesebb az, ha egy zöldség nincsen szétfőzve, hanem még ropogós). A leves legyen elég sűrű, de ne tömény.
A petrezselyem zöldjét egy cérnával kössük meg, és tegyük a leves tetejére az utolsó 10 percre, majd dobjuk ki a babérlevelekkel együtt.
A húslevest tálaljuk melegen, adjunk hozzá egy kis szárított chilli-t vagy Erős Pistát – főleg ha betegek vagyunk!

Forrás: tutitippek.hu






A főétel:

Rántott hús burgonyapürével

a panir készítés melegkonyhás módon: a tojást és a lisztet összekeverni habverővel (mancs), hogy finomabb legyen
Recept:

Burgonyapüré

Hozzávalók:

3 kg burgonya, 1 l tej, 10 dkg vaj, ízlés szerint só
A burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, még forrón szitán áttörjük. Így kapjuk a burgonyapelyhet. Az áttörést úgy végezzük, hogy a burgonyapehely azonnal egy acél habüstbe, vagy más, a kikeverésnek megfelelő edénybe kerüljön. Hozzáadjuk a tej felét és a vajat. Acél habverővel habosra keverjük, majd folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tej másik felét. A hozzáadott tej mennyisége mindig a burgonya minőségétől függ. Esetenként nincs szükség az összes tejre, mert a burgonya magas víztartalmú. Így a burgonyapüré kevesebb tejjel is megfelelő sürűséggű lesz. A kész burgonyapüré kanállal könnyen formázható, habszerű, hófehér színű, nem folyik. A burgonyapürét sóval ízesítjük, majd vízfürdőbe helyezzük. Tetejére vajdarabkákat morzsolunk, vagy egy kevés meleg tejet öntünk, hogy ne bőrösödjön. A burgonyapürét forrón, előmelegített tálra tálaljuk. A burgonyapürét angolos bélszínhez, vajas borjúszelethez, kímélő étrendekhez adhatjuk.


Forrás: receptem.com



Lakodalmas sült csirke

a húslevesben főtt csirke megsütve






uborka és káposztasaláta









A desszert:

Piskótaszerű sütemény csokival, tejszínhabbal




Seja o primeiro a comentar

Megjegyzés küldése

Mit főztek a sztárok a Hal a tortán-ban? ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO